Вършец популяризира възможностите за туризъм

07.02.2013

С цел популяризирането на възможностите за туризъм, които Вършец предоставя на своите гости ще бъдат монтирани билбордове на ключови места в страната и района. Подобряване на рекламата на курорта е част от програмата за развитие на туризма в община Вършец.

Предвижда се още издаване на рекламни брошури и материали и разпространението им чрез туроператорски фирми. От Общината възнамеряват да участват също и в различни туристически изложения.

Тук ще бъдат поставени и указателни табели, които да насочват туристите към природните и културно-историческите забележителности. За любителите на планината ще бъде подновена маркировката по екопътеките край Вършец и ще се трасират нови.

Вършец популяризира възможностите за туризъм

Ще започне строителството на екопътека, която ще тръгва от квартал "Заножене" на Вършец, ще минава под връх Тодорини кукли и ще достига до село Спанчевци. По нея ще могат да се движат пешеходци и велосипедисти.

Дължината на пътеката ще бъде 3 километра. По нейното протежение ще се поставят дървени заслони с камини за скара, кошчета за боклук и химически тоалетни. Ще се поставят и указателни табели.

Предвижда се още да се разработи уеб сайт, даващ информация за екопътеката и възможностите за туризъм в община Вършец.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати