Успешен зимен сезон за Чепеларе

07.04.2013

От Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе отчетоха увеличение на броя на туристите през изминалия зимен сезон.

Причината за това специалистите от бранша виждат в непроменените цени през последните пет години на услугите и нощувките, както и доброто обслужване.

Статистиката показва, че 90 процента от туристите са идвали тук с цел ски туризъм, като повечето от тях са предпочели да консумират най-вече родопската традиционна кухня.

Успешен зимен сезон за Чепеларе

От предлаганите в курорта атракции гостите са предпочели разходките в планината с планински водачи, както и с АТВ-та, с планински велосипеди и моторни шейни.

Повишен интерес има и към организираните екскурзии до природните забележителности, като Чудните мостове и пещерите в Родопите и местността Кръстова гора.

Значителен е броят на туристите посетили уникалните по своята същност музеи в Чепеларе – на родопския карст и Музеят на ски спорта.

Изводите на Сдружението са, че в последните години Чепеларе се е наложило като туристическа дестинация за средния българин.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати