Пролетният панаир на занаятите Пловдив 2013 бе открит от нагиздени красавици

09.05.2013

Усмихнати красавици в живописни носии посрещнаха първите гости на открития днес Пролетен панаир на занаятите Пловдив`2013 г.

панаир на занаятите

Нагиздени хубавици са само част от състава на фолклорния ансамбъл „Тракия“, който ще се грижи за веселото настроение на посетителите на изложението.

Тази година повече от 50 майстори от цялата страна са заявили участие в етнографското събитие. Всички те са разпънали шатри по продължение на Главната/както я наричат пловдивчани/ улица "Райко Даскалов" от Римския стадион, та чак до река Марица.

На панаира на занаятите се допускат само майстори, които са членове на Регионалната Занаятчийска камара или Задругата на майсторите. За радост на любителите на сладките изкушения чак от Ниш е пристигнала сръчна майсторка на шоколадови фигури.

Посетителите и жителите на Пловдив ще могат да се потопят в автентичната атмосфера на традиционните занаятчийски работилници от днес /09 май/ до 12 май включително.

Събитието е организирано в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата под егидата на община Пловдив, общинско предприятие Туризъм и Регионалната занаятчийска камара.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати