Алея на славата ще представя Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

12.05.2013

Бургаският Фестивал на пясъчните скулптури, който ще бъде открит през първата седмица на юли и ще приема посетители до края на септември тази година ще бъде с наименованието “Алея на славата”.

Пясъчните скулптури ще могат да се видят отново в парк “Езеро”. Тук ще се изваят от пясък фигури на гениални учени и новатори, смели изследователи, музикални звезди. Вече са доставени допълнително 120 тона пясък, като общия тонаж на материала ще стане общо 4000 тона.

На площта на фестивала е отделено специален кът за велики личности от българската история. Скулптурите ще представляват интересни композиции, провокиращи въображението.

Алея на славата ще представя Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

Ще бъде изваяна и фигура на успял българин, който е сред най-добрите в света в онова, с което се занимава, а напоследък му се налага да живее повече в чужбина, отколкото у нас.

4 безплатни пропуска за пясъчния фестивал ще получи този, които познае чия е фигурата. Пропуските са за многократна употреба и ще важат за цялото лято.

За участие във фестивала в Бургас ще пристигнат 17 скулптури, като 10 от тях са българи. Останалите автори са от Италия, Португалия, Чехия, Русия, Полша и Украйна.

Цените за посещение на фестивала са: 1 лв. за пенсионери и ученици, 2 лв. – групов билет, 3 лв. – нормален билет. Децата до 6 години ще влизат на експозицията безплатно.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати