Сандански и Мелник в трескава подготовка за Пирин фолк 2013

16.08.2013

Сандански и Мелник са в трескава подготовка за предстоящото 20-о издание на конкурса Пирин Фолк 2013 година. Очаква се близо 5000 посетители да посетят двата града в началото на септември, за когато е предвидено и провеждането музикалното събитие.

Фестивалът на балканското културна сътрудничество – Пирин Фолк е основан през 1993 година от община Сандански, Телевизионен център Благоевград и радио Благоевград. През годините той се утвърди освен като форум на балканската музика, но с участието на гости от все повече страни, в т.ч. и Франция започна да придобива и международен статут.

Пирин фолк 2013

По традиция тълпи от гости от страната и чужбина започват да обсаждат Сандански и Мелник в дните преди началото на атрактивното събитие. Хотелиерите в двата сграда са в трескава подготовка за посрещане на гостите от Македония, Гърция и Турция, които са сред най-ревностните почитатели на балканските ритми.

Предварителни резервации вече се приемат, а в част от хотелите заетостта на легловата база достига до 95 процента.

На 5 – септември, в първия фестивален ден ще се проведе Вечер на творците от Балканските държави. Програмата ще продължи с конкурс за конкурс за авторска песен и дефиле на фолклорни групи и състави. Третия фестивален ден е запазен за концерт на фолклорни състави и участниците, класирани от конкурса за авторска песен.

Гвоздеят на програмата на Пирин Фолк е галавечерта на лауреатите на конкурса, в който песните и рециталите няма да свършат до късните часове на нощта.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати