Разрешиха къпането на варненските плажове

23.08.2013

След повече от седмица мъртво вълнение и коварно подводно течение, къпането на варненските плажове е разрешено. Областната водноспасителна служба вдигна забраната за къпане в морето край морската ни столица, която беше наложена в началото на миналата седмица заради силно „мъртво вълнение“.

Всяка година в средата на август месец силно подводно вълнение се появява на българското Черноморие. Повече от двадесет души намериха смъртта си само през последните 6-7 дни.

Варна

Тъжен рекорд беше регистриран през изминалия уикенд, когато морето „взе“ 7 жертви за по-малко от 12 часа. Местните вярват, че след 15 август морето „се обръща“ и се подготвя за зимата.

Очакванията на началника на водноспасителната служба Николай Иванов са, че въпреки краткотрайното затишие, мъртвото вълнение ще се завърне и ще продължи поне до края на месеца.

Спасителите апелират туристите да внимават повече и да се съобразяват със сигнализацията на плажа. Добре е да се избягват неохраняемите плажове и излишните рискове.

От водно-спасителната служба съветват да не надценявате уменията си на плувец и да преценявате правилно ситуацията Излишно е да напомняме, че не е препоръчително да влизате в морето след обилна употреба на алкохол.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати