Аполония вдигна цените в Созопол

28.08.2013

Созопол е в трескава подготовка да културното събитие на лятото – 29-ите празници на изкуствата Аполония. Ценителите на операта, балета, театъра, изобразителното изкуство и всички останали сфери на изкуството вече са пристигнали в малкия черноморски град, който буквално се „пука по шевовете“.

Всяка година в края на август месец стотици почитатели на различните видове изкуство си дават среща в края на август под смокините в Стария град на Созопол.

Созопол

И верни на принципа „Една Аполония – година храни“, местните хотелиери и собственици на квартири надуват цените до стойности, непосилни за джоба на средния българин.

Дори и в т.нар. Висок сезон цените на леглата в квартирите в новия град на Созопол не са надхвърляли 7 лева. Сега, късметлиите, които успеят да намерят свободно легло (фотьойл, хамак, стол) в Созопол, са неприятно изненадани от цените за нощувка, които превишават 10 лева.

Ако сте от най-върлите фенове на Аполония и с носталгия си спомняте летните вечери и калдъръмените улици на стария град, се пригответе да заплатите между 35 и 70 лева за легло в двойна стая и общ санитарен възел.

Компаниите, които са решили де съчетаят полезното с приятното и са дошли да се насладят на празниците и същевременно да изкарат лятната си отпуска могат да се възползват от предложенията за самостоятелно наемане на цели къщи.

Тези къщи имат на разположение 2-3 спални и общо около 7-8 легла и могат да се намерят на цени между 200 и 250 лева за вечер.

Аполония завиши и цените на крайбрежните капанчета. Бъдете особено внимателни, защото от този понеделник /26 август/, цената на една порция цаца и бира на плажа може да ви накара да се изпотите.

Тези, които нямат проблеми с финансите, нека да не забравят да си поръчат емблематичните за Созопол цедено кисело мляко със сладко от зелени смокини и любимото на гроздовата ракия мезе от сушен чироз.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати