Родопи ви канят Трансродопски велотур 2013

19.09.2013

Насладете се на спиращи дъха гледки и красотата на Родопите с Трансродопски велотур 2013, който ще се проведе от 19-и до 22-септември. В продължение на четири незабравими дни всички любители на екстремното и планинско колоездене ще имат възможността да разгледат една от най-красивите български планини.

Общински екопътеки, нови и добре познати вело отсечки, природни и археологически забележителности, селски къщи и неповторимата родопска атмосфера са само част от изкушенията, с които организаторите на спортната инициатима ни примамват.

Родопи

Маршрутът тръгва от Триград, към село Момчиловци, със следобеден преход до село Вишнево. Първата нощувка е в къщата за гости „При Баръма“, където автентичен родопски фолклор ще прави компания на ароматните родопски ястия.

През следващите дни от велопохода ще се премине през село Гълъбово, до връх Лочката, селата Латинка и Любимо, покрай живописните лъки на река Арда, през уникалния каменен мост при село Слухово, до язовир Кърджали.

Съботния и неделния ден са предвидени за Източните Родопи, ловното стопанство на язовир Студен кладенец, стръмно изкачване на Бойник планина от където ще може с пълна сила да се насладите на неповторимата есенна премяна на Родопите.

От Бойник планина се прави спускане до началната точка на велопохода, от където микробусите за София ще сложат край на неповторимото пътешествие.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати