Хасково изпраща лятото с джаз

27.09.2013

Повече от петнадесет години град Хасково изпраща лятото с джаз. По традиция всеки септември в града се провежда Фестивалът Haskovov Jazz. Музикалният форум се утвърди като един от авторитетните джаз форуми.

От 1997 година, когато се проведе първото издание на фестивала, до сега повече от 1300 утвърдени на джаз сцената музиканти са гостували в рамките на феста.

Джаз

На сцената в град Хасково са извисявали глас във вълнуващи джаз импровизации невероятните Йълдаз Ибрахимова, Хилда Казасян, Камелия Тодорова и Белослава.

Не бива да пропускаме да отбележим гостуванията на Милчо Левиев, Теодосий спасов, Вики Алмазиду, българският „Синатра“ Васил Петров и още много талантливи певци и джаз музикенти.

Фестивалът Haskovov Jazz има единствена и само за цел да популяризира джазовото изкуство, като даде шанс за изява на млати и талантливи изпълнители. Всички концерти в рамките н афестивала са с вход свободен.

Този уикенд концертите в рамките на феста ще се проведат пред Галерия Форум. Там ще се представят талантливите джазмени от групата Станимир Ламбов ПРОЕКТ.

От 20 часа JACEK SZWAJ от Полша ще гостува на сцената на Драматичен театър „Иван Димов“, а компания ще му правят музикантите от смесената българо/йорданска група RAINBOW BRIDGE, CROSS CULTURE PROJECT- БЪЛГАРИЯ / ЙОРДАНИЯ.

Последните изяви, в рамките на Фестивала Haskovov Jazz, са предвидени за съботния ден. От 18 часа пред Младежкият център ще свири Димитър Сираков ПРОЕКТ. Сбогом с лятото ще си вземат и музикантите от СОФИЯ ДЖАЗ БЕНД и Станислав Арабаджиев трио.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати