Железопътна романтика с Балкан Експрес 2013

04.10.2013

Луксозен атракционен влак ще пристигне тази неделя в България. Балкан Експрес 2013 превозва в реставрираните си ретро-вагони 200 туристи от цял свят. На разположение на пътешествениците са и два вагон-ресторанта, които са произведени в ГРД в края на 60-те години.

Пътешествениците потеглиха от Германия още вчера. По пътя си те ще преминат за кратко през Австрия, Унгария и Сърбия. Последната спирка в пътуването им е България, където ще направят шестдневна обиколка. В рамките на обиколката те ще разгледат забележителностите на страната ни.

Влак

На българска територия ретро-композицията ще се задвижва от парни локомотиви, собственост на "Холдинг БДЖ" ЕАД. Националният железопътен превозвач разполага с четири парни локомотива, които са в отлично състояние. Балкан Експрес 2-13 ще ще движи по линиите София – Лакатник – Червен Бряг, Горна Оряховица – Стара ЗагораПловдив, както и Пловдив – Карлово – София.

В рамките на пътуването гостите на железопътния атракцион ще предприемат и уникално двудневно пътуване по линията Септември – Добринище. Невероятно красивата гледка, която се разкрива по време на пътуването по единствената теснолинейна линия в България, няма да остави равнодушни сърцата на пътешествениците.

Екип на немската телевизия SWR ще придружава влака Балкан Експрес 2013. Телевизионните журналисти планират да заснемат подробности от пътуването на пътническият атракцион и да ги излъчат в няколко епизода.

Това дава добра възможност не само България да се рекламира като туристическа дестинация, но и да се популяризира ретро машините, с които националният железопътен превозвач разполага.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати