Велико Търново ще бъде домакин на форум за църковните изкуства

18.10.2013

Велико Търново ще бъде домакин на третото биенале на църковните изкуства. Културният форум ще се открие днес от 18 часа в изложбени зали Рафаел Михайлов.

В програмата на уникалното събитие се включени демонстрации на работен процес на изработване на миниатюрно и монументална дърворезба. Форумът ще организира и дискусия на тема "Църковните изкуства в духовната култура на съвременна Европа".

културна столица на Европа

Биеналето се провежда в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за културна столица на Европа.

Старопрестолната столица внася днес кандидатурата си за Европейска столица на културата 2019 година. Велико Търново ще влезе в битка с още няколко български града, в т.ч. София, Русе, Пловдив, Варна, Бургас, Шумен.

Велико Търново е утвърден културен център, който притежава огромен потенциал да се превърне в Европейска културна столица. Градът може да се превърне в емблематично място за творчески срещи, където творци от цяла Европа, които работят във всички сфери на изкуството, да търсят и намират вдъхновение.

В рамките на подготовката на кандидатурата си за престижното състезание бяха организирани редица културни инициативи. Безспорен хит на сезона се превърна пускането на атракционно туристическо влакче, което през летните месеци разхождаше туристите из улиците на старинния град.

Усилията на общинското ръководство на града не останаха незабелязани. Кметът на Велико Търново – Даниел Панов спечели отличие в категорията Развитие на туризма в рамките на надпреварата Кмет на годината.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати