Дни на книгата в Карлово

19.10.2013

За осми пореден път Карлово е мястото, където се провеждат "Есенни дни на книгата". Събитието ще продължи близо десет дни, като началото е на 21 октомври.

Целта е да се привлече вниманието на хората върху ролята на книгата и четенето, както и да се оживи интелектуалния живот в градчето в навечерието на 1 ноември, Деня на народния будител.

Дни на книгата

Началото на празниците ще бъде дадено със среща-разговор с психолога Събка Дякова - Чехович и представянето на книгата и "Фитнес за женската душа". Предвидени са срещи с писателите Милен Русков и Божана Апостолова.

Организаторите са предвидили и художествено-поетична вечер "12 литографии по 12 песни на Робърт Бърнс", на която ще гостува и художникът Стефан Божков. Младите творци Белослава Димитрова и Александър Христов ще се срещнат със свои почитатели.

Ще последва и представяне на биографичната книга „Преследващият звуци" на уникалния Теодосий Спасов. Празниците ща завършат с представяне на книгата "Кой, кой е в българската народна музика? " на журналиста Николай Чапански.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати