В Благоевград връчват студентски Оскари

22.10.2013

Благоевград ще бъде домакин на шестия Национален студентски фестивал на изкуствата. Откриването на тържественото събитие ще стане днес от 18 часа в зала Яворов в южния град.

Организатор на студентския фестивал е Югозападния университет „Неофит Рилски”. В рамките на 10-те фестивални дни студентите на Висшето учебно заведение ще получат възможността да представят творчеството си.

Благоевград

Благоевград ще бъде домакин на редица студентски изложби, които ще представят произведенията на талантливите възпитаници на университета. Жителите и гостите на града ще могат да присъстват на прожекции на студентски филми или да гледат постановки на самодейния театрален състав.

Фестивалът ще даде възможност на талантливи кандидат-висшисти да участват в различни творчески конкурси и научни сесии.

Кулминацията на фестивала ще бъде церемонията по връчването на студентски Оскар. Престижната награда ще бъде присъдена на победителите в отделните конкурси за студентско творчество.

Повече от 300 талантливи студенти от цяла България са заявили участието си в Националния студентски фестивал на изкуствата.

Инициативата се провежда и в подкрепа на съвместната кандидатура на София и Благоевград за европейска столица на културата 2019 година.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати