Газифицират ски курорт Пампорово

23.10.2013

Очаква се курортен комплекс Пампорово да се превърне в първия курорт на територията на България, които ще бъде изцяло газифициран. Изпълнението на проекта трябва да приключи в най-кратки срокове.

Областният управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов представи плановете за газифициране на ски курорта на пред гостите на 10-ото Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“, което се проведе в Пампорово.

Пампорово

Газифицирането на града ще донесе както икономически, така и екологични ползи за курорта, който получи титлата Климатичен ски курорт на България.

Газифицирането ще доведе до намаляването на производствените разходи за отопление, което ще стимулира развитието на туризма.

С преминаването от печки на твърдо гориво и дърва към съвременни екологични газови инсталации ще се намали и количеството на вредни емисии, които се изхвърлят в атмосферата.

Всички, които са решили тази година да прекарат зимната си ски ваканция в град Пампорово, ще открият, че тази година пътните връзки от и за града са ремонтирани и придвижването е улеснено.

Очаква се последните ремонти на пътищата около Пампорово да приключат най-късно до края на този месец.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати