София филм фест гостува в Поморие

23.10.2013

Фестивалът на българското и световното филмово изкуство „София филм фест“ ще гостува в Поморие. От 2-и до 6-и ноември морския град ще представи десет български и чуждестранни ленти.

Откриването на културното събитие ще бъде на 2-и октомври от 18.30 часа в салона на читалище Просвета. Първата фестивална вечер е посветен на на филма на Цветодар Марков, по сценарий на Християн Ночев - „Лов на дребни хищници“. В ролите ще видите Мариан Вълев, Христо Шопов, Бойко Кръстанов, Силвия Петкова и др.

София филм фест гостува в Поморие

От 20.30 часа ще бъде представен шедьовърът на Уди Алън „На Рим с любов“, в който ще блеснат актьорите Алек Болдуин, Пенелопе Крус, Оливия Уйлд, Уди Алън, Роберто Бенини и др.

В рамките на кино-феста ще бъдат представени филмите Пина, По пътя, Гуча, Три, Музиката на Истанбул и др. София филм фест - Поморие ще бъде закрит с режисьорския дебют на Емил Христов „Цветът на хамелеона“, българската кандидатура за Оскар за чуждаезичен филм.

София филм фест гостува в Поморие по покана на община Поморие, Арт Фест и читалище Просвета. Фестивалът е част от културния календар на Ессените културни салони за съвременно изкуство, които се организират от Гранд хотел „Поморие“.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати