Фалшиви оферти за коледни и новогодишни почивки в Банско и Сандански

26.11.2013

Фалшиви оферти за изгодни коледни и новогодишни почивки в хотели в Банско и Сандански заливат центъра на град София. Лъскави рекламни листовки изкушават софиянци с изгодни предложения за 3-, 4- и 5-дневни празнични пакети.

По-внимателно вглеждане в рекламните брошури разкрива, че има сериозни несъответствия между рекламираните хотели, снимките и данните им.

Банско

На първа страница на една от лъсканите листовки се вижда реномиран хотел, който се намира в град Сандански. Текстът отдолу обаче го рекламира като луксозен хотелски комплекс в Банско и предлага 5-дневен пакет нощувки със закуска и вечеря само срещу скромната сума от 627 лева. В цената е включена и празнична вечеря за Коледа или Нова Година.

Комисията за защита на потребителите (КЗК) е сезирана за казуса. По думите на говорителя на КЗК Богомил Николов: „ Това не е първият случай, няма и да е последният. Проблемът е разминаването на илюстрациите с името и местонахождението на хотела, което може да предизвика заблуда и да подведе клиента“.

Хората, които са станали жертва на тази и на други подвеждащи реклами, трябва да сезират Комисията за защита на потребителите за нелоялна търговска практика и/или Комисията за защита на конкуренцията за заблуждаваща реклама.

При доказани нарушения Комисията да защита на конкуренцията може да наложи глоби, които да достигнат до 10 % от оборота на търговеца. Глобите, които Комисията за защита на потребителите има право да наложи, са в границите от 1000 до 15 000 лева.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати