Изградиха уникално еко селище край Кресна

16.12.2013

Любителите на екстремните спортове от софийски клуб изградиха уникално еко селище край Кресна. Селцето носи името „Дебели даб“ и ще бъде както кът за почивка, така и междинна база за любителите на зимните спортове.

Селището е сбъднатата мечта на членовете на столичен клуб, които са запалени почитатели на рафтинга, каньонинга и колоезденето. Новоизграденото селище се намира само на 140 километра от София.

Дебели даб

„Дебели даб“ се намира в землището на село Стара Кресна, което е сгушено между три планини – Пирин планина, Рила и Малешевската планина. Невероятната гледка, която се разкрива към заснежените планински върхове, не е единствения плюс на еко почивната база.

Природосъобразното селището се намира в непосредствена близост до село Ощава, което е известно с лековитата си минерална вода и минерални бани.

„Дебели даб“ разполага с три бунгала, с общо 12 стаи, които могат да приютят до 36 гости. Помещенията имат собствени санитарни възли. Има възможност и за семейни почивки – може да резервирате спалня за двама или трима души. На разположение на посетителите има ресторант и бар, които могат да посрещнат до 55 души.

Екоселището "Дебели даб" изкушава туристите и с апетитни ястия и деликатеси, приготвени собственоръчно от домакините. Кампусът се намира в близост до живописното село Влахи, родното място на Яне Сандански.

Гостите на екокурорта ще могат да разгледат Посетителският център за диви животни в Рила планина, Влахинския водопад, както и прословутото Шейтан дере.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати