Габрово организира Весел четвъртък

18.12.2013

Заповядайте този четвъртък, 19-и декември в Дома на хумора и сатирата в град Габрово, където ще бъде организиран Коледен Весел четвъртък. Забавата е с начален час 17.30 часа и ще се проведе в зала 6.

По традиция в навечерието на Рождество Христово в Габрово се откриват последните за годината изложби. Както всяка година, така и тази акцентът ще падне върху младите и талантливи възпитаници на детските школи по изобразително изкуство.

Изложби в Габрово

Детска школа „Енкаустика“ с ръководител Румен Трифонов ще се представи ретроспективна изложба живопис. Художествената школа, през която са преминали много от габровските деца, отбелязва 20-а юбилейна годишнина от създаването си. В експозицията са включени творби на над 50 възпитаници на школата, които ще покажат своите шедьоври на енкаустиката – восъчна живопис.

Оригинални рисунки върху стъкло и интересни рисунки на коледна тематика ще представят възпитаниците на двете художествени школи в Габрово – детска школа „Приложни забавления“ при Центъра за работа с децата „Габровски смехоранчета“ и Школата по изобразителни изкуства при Народно читалище „Св.Св. Кирил и Методий.

Специален музикален поздрав за младите творци и техните преподаватели ще поднесат танцьорите от състав за арттанци "Смехоранчета" към читалището. В края на вечерта домакините от Дома на хумора и сатирата в Габрово ще обявят и резултатите от ученическия конкурс за нова приказка.

Конкурсната тема за приказка е „Един ден Хитър Петър се озовал в Габрово...“. Победителите ще получат лично наградите си, а гостите на празника ще могат да чуят най-добрите отличени приказки.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати