Стартира търсенето на Най-добрия град за живеене в България

15.01.2014

За седма поредна година стартира търсенето на Най-добрия град за живеене в България. В продължение на месец и половина екипи на две големи медии ще събират информация за всеки от 27-те областни града на страната.

В надпреварата за приза ще се включат Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Бургас

Всеки от претендентите за титлата ще бъде оценяван на база на 20 ключови критерия, въз основа на които ще бъдат оценени съгласно строга точкова система.

За победител ще бъде обявен града, събрал най-много точки в съгласно критериите за оценка, които са инвестиции в инфраструктурни проекти и чужди инвестиции през 2013 година, екологично състояние на града, възможност за спорт и наличие на алеи за велосипедисти.

Ще бъдат взети предвид и фактори като брой детски градини, брой паркоместа и време на престой в задръствания, култура, безработица, средна продължителност на живота, наличие на безплатен безжичен интернет на обществени места, летище или близост до летище, брой университети, битова престъпност и др.

До този момент титлата Най-добър град за живеене в България е била печелена по два пъти от Варна – през 2007 и 2008 година, от София – през 2009 и 2011 година и от Бургас – през 2010 и 2012 година.

Гласуването за конкурса ще приключи на 10-и март, когато ще бъде обявен и новият носител на титлата. Специален приз ще получи градът, който е получил най-голям брой гласове на хората, взели участие в интернет гласуването.

През изминалите години безспорен фаворит сред гласувалите и бил град Варна, който три пъти е бил избиран за предпочитан град за живеене от участниците в анкетата.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати