На Витоша предлагат безплатни уроци по ски

19.01.2014

Днес се отбелязва Световният ден на снега, който в България се чества от 3 години, и за тази цел няколко от родните зимни курорти са организирали безплатни уроци по ски, както и много забавни игри и състезания за по-малките любители на зимните спортове.

На Витоша предлагат безплатни уроци по ски

В Банско всички деца до 12 години ще могат да използват ски зоната само срещу символичната сума от 1 лев, а за останалите скиори цената ще си остане 40 лева.

В курорта специално за туристите са изградени изкуствена стена за катерене и боксов ринг.

На пистата "Витошко лале" над София ще има безплатни уроци по ски за деца и възрастни. Те ще се състоят от 11.00 до 12.00 ч. на склона на пистата - над пътеката за хижа Алеко, на Меча поляна. В 12.00 ч. ще бъде направено демонстрационно спускане на състезателите от ски клуб "Витоша ски".

Уроците ще се ръководят от обучени инструктори, а желаещите да се научат да карат ски, трябва да носят собствена екипировка. Оборудване може да се наеме и от гардеробите в района на хижа Алеко.

Пампорово ще отбележи Световния ден на снега с редица занимателни игри, отборни и индивидуални състезания и атрактивни награди. Курортът планира да организира фрийстайл демонстрации във Фънпарк Пампорово и снежни състезания за деца.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати