Асеновград ви кани на домашно вино и станимашки сармички

28.01.2014

Този петък, 31-и януари, Асеновград ще се превърне в притегателен център за любителите на качественото домашно вино и неповторимите станимашки сармички, защото градът ще е домакин на традиционния конкурс за най-добро домашно вино.

Мястото на срещата е ресторант Асеновец, а часът е 16.00. Тази година е 23-ото издание на конкурса „Станимашка винария“, който събира на едно място най-добрите производители на ароматно домашно вино и най-сръчните майсторки на традиционните станимашки сармички.

Домашно вино

Тази година до участие в конкурса се допускат бели и червени вина, реколта 2013 година. Вината трябва задължително да бъдат бистри и да са налети в стъклени бутилки. За участие в надпреварата няма да бъдат допускани вина, в които са вложени грозде.

Производителите, които искат да представят продукцията си, трябва да притежават минимум 30 бутилки от виното, с което ще се състезават. Три стъклени бутилки от еликсира трябва да бъдат предадени 15 дни преди конкурса, за проба и дегустация.

Качествата на асеновградските вина ще бъдат оценявани от елитен екип от енолози и дегустатори, което ще отличат най-добрите вина в отделните категории. Най-доброто червено вино ще получи голямата награда от 100 лева плюс 50-литрово буре.

Най-доброто бяло вино ще бъде награден с 80 лева. Предвидени са допълнителни поощрителни награди. Ще бъде присъдена и награда на публиката.

Успоредно с провеждането на конкурс за най-добро вино, за втора поредна година асеновградските кулинарки ще могат да участват в състезанието за най-вкусни станимашки сармички.

Тази година община Асеновград организира и трети конкурс-изненада. През 2014 година е премиерата на поетичния конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта“. Авторските творби ще се приемат до петък в сградата на община Асеновград.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати