Този уикенд Пампорово е домакин на купа Пампорово

31.01.2014

Този уикенд българският курорт Пампорово за поредна година ще бъде домакин на състезания за купа Пампорово. Стартовете се организират по инициатива на Българската федерация по ски и Пампорово АД. Стартовете са планирани за 31-и януари и 1-и февруари.

До момента общо 19 ски клуба, от които 13 български ски клуба, са потвърдили участието си надпреварата. Очаква се да пристигнат състезатели от Македония, Румъния, Русия, Сърбия и дори САЩ.

Пампорово

Скиорите ще се състезават в дисциплините слалом и гигантски слалом за мъже и жени. 76 опитни скиори ще премерят уменията си на пистите Снежанка-2 и Голямата стена. Надпреварата е част от официалния календар на Международната ски федерация (FIS).

Курорт Пампорово ще е домакин а на състезанието купа ПИБА, което е предвидено за 2-и и 3-и февруари. Младежи и девойки в две възрастови категории ще се състезават отново в дисциплините слалом и гигантски слалом.

Най-младите ски надежди на България ще премерят сили на 4-и февруари, когато в Пампорово ще се проведе и състезанието за купа Джуниър.

Всички надпревари са отворени за свободно наблюдение от страна на почитателите на зимните спортове. Спусканията за различните купи и в различните дисциплини могат да се проследят свободно на ски център Студенец всеки състезателен ден от 9:30 часа сутринта.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати