Градовете с най-големи задръствания

28.05.2014

Добра идея е, преди да се отправите на почивка в някои от най-известните световни туристически дестинации, да проучите какъв е автомобилният трафик там, за да не останете неприятно изненадани.

Преди дни информационните агенции съобщиха, че Сао Поуло, Бразилия е успял да счупи световният рекорд по задръствания. По данни на местните власти в продължение на невероятните 334 километра колит и са били наблъскани една до друга, буквално броня до броня.

Голямо задръстване

Бразилският град, който всъщност е мегаполис с население от 20 милиона души, е световно известен с хаотичното си пътно движение. За капак градът, който на 12 юни ще бъде домакин на първия мач от световното първенство по футбол, е блокиран и от стачка на обществения транспорт.

По данни на един от най-големите производители на навигационни системи TomTom най-големите задръствания стават в руската столица Москва. Тя е следвана плътно по петите от Истанбул. В челната тройка влиза още Варшава.

В топ десет на градовете с най-големи задръствания влизат още Марсилия, Палермо, Лос Анджелис, Сидни, Щутгарт, Париж и Рим.

Наблюдатели споделят, че е твърде вероятно догодина френската столица да стане победител в класацията, след като новият кмет на Париж Ан Идалго изготви законопроект, според който максималната скорост по парижките улици да бъде намалена до 30 километра в час.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати