Евтин плаж на Бяло море

10.06.2014

Еднодневен плаж на Бяло море е хитовото предложение за лятото за жителите на област Благоевград. Все повече хора от Благоевград, Гоце Делчев и други градове избират да събират тен не по народното Черноморие, а в Гърция.

Причините за това са няколко. На първо място плажовете на Бяло море са доста по-близо от родните морски курорти. Курортните селища Аспровалта, Нея Врасна, Нея Паралия и Ставрос се намират само на около сто километра от границата.

Аспровалта

До там без проблем може да се стигне както с личен автомобил, така и с рейс. От 1-и юни доста благоевградски превозвачи са открили автобусни линии до гръцките курорти. Курсовете са през уикенда, тръгват рано сутринта от центъра на града, като возят буквално да плажа срещу 30-40 лева.

За разлика от родното Черноморие, където плажната ивица е дадена на концесия, в Гърция тя е разпределена между заведенията на плажа.

Чадърите и шезлонгите са безплатни за клиентите им, така че е достатъчно да си поръчате една-две бири или от прословутата гръцка мастика и да се опънете безплатно на брега на Бяло море.

5
Общо гласували: 3
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати