Близката далечна Витоша

26.06.2014

София е една от малкото европейски столици, която е разположена в близост да планина. Така жителите на най-големия български град имат възможността бързо и лесно да се отърсят от напрегнатото си ежедневие и да се релаксират сред природата на парк Витоша.

По-правилно е да кажем имаха тази възможност, защото в началото на седмицата стана ясно, че градски транспорт до Златните мостове вече няма. Доскоро до там стигаха две автобусни линии с номера 103 и 66.

Затворен път

От 1-и януари тези автобусни линии станаха част от обществения транспорт на столицата. Очакваше се в тях да се пътува както и в останалите столични автобуси, което доведе до вълна на недоволство сред туристите.

Причина за недоволството им стана факта, че в автобусите от масовия градски транспорт има въведено ограничение за превоз на велосипеди, а да се качиш на Витоша, но да не можеш да качиш с теб и велосипеда си е меко казано нелепо.

Има само едно по-нелепо нещо и то е премахването на единствения транспорт до Златните мостове. В момента за да стигнете с транспорт до там трябва да вземете маршрутката, която тръгва от Руски паметник, но преди това да се договорите с шофьора ѝ, за да ви закара до там.

Има и друг вариант – да запалите личния си автомобил и с него да отидете до Златните мостове. Това също си има недостатъци – съществува официална забрана за изкачването с автомобили през почивните дни.

Паркингът на Златните мостове е доста малък, което принуждава шофьорите да оставят автомобилите си върху зелените площи. А оттам тръгват пътеките към поне десетина хижи, разположени в района.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати