Да отскочим за кратка почивка в Сърбия

02.07.2014

Мнозина от нас очакват с нетърпение края на седмицата, за да се отърсят от градското безумие и да презаредят батериите си с кратка почивка на непознато място. Доскоро предпочитани от българите дестинации бяха Черноморието, както и някои от живописните родни манастири.

Една близка, но същевременно не съвсем позната дестинация, изкушава все повече нашенци. Данни на туроператорите показват, че българските туристи проявяват все по-сериозен интерес към почивки в Белград, Сърбия. С повече от 60 процента са се увеличили нашенците, които са отскочили на екскурзия до сръбската столица от началото на годината.

Белград

Темпът на растеж е толкова силен, че туроператорите вече обмислят да предложат и пакети да посрещане на Коледа и Нова Година в Белград.

Причините за повишения интерес към Сърбия като туристическа дестинация са няколко. От една страна сърбите и българите имат близки традиции и култура, но именно малките разлики правят престоя там приятен. Не бива да се подценява и притегателната сила на сръбската национална кухня и най-вече скара.

Традиционно стотици български туристи всяка година отскачат до Сърбия за Белградския бирен фест, който се провежда през август или за Рощилиада – фестивала на сръбската скара, която се провежда в края на август в Лесковац.

Любителите на електронната музика, дръм енд бейс и дъбдстеп вече стягат багажа за крепостта Петроварадин, в близост до Нови Сад, където от 10-и до 13-и юли ще се проведе Европейският музикален фестивал Екзит.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати