Забраниха за къпане на Офицерския плаж във Варна

03.07.2014

Регионалната здравна инспекция във Варна забрани къпането в акваторията на варненския Офицерски плаж. Инспекторите са взели проби от морската вода в началото на тази седмица, които са показали доста завишени показатели на ешерихия коли и червени ентерококи.

Плажна ивица

По данни на Европейската агенция за околна среда качеството на водите на Варна е добро. На територията на общината има десет плажни ивици, които получиха отлична оценка от Агенцията тази година.

Сред отличените а Централният и Южният плаж във Варна, както и ивиците на Бриз Буните, Златни пясъци, Ривиера и Морско казино. На отлично качество на водите се радват и плажните ивици в курортите Свети Свети Константин и Елена, Сейнт Елиас, Малка Ривиера, Слънчев ден, Кабакум и Хижа Черноморец.

Единствено Офицерският плаж във Варна беше оценен с лоша оценка и от Европейската агенция за околна среда сред всички изследвани 94 плажа по родното Черноморие. Забраната за къпане ще остане в сила, докато не се подобри чувствително качеството на водата.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати