Пускат нови туристически карти на Родопите

13.07.2014

Нови туристически карти, посочващи най-интересните места за туристи в Родопите, ще бъдат направени. Това каза пред агенция Фокус Сергей Генчев от туристическо дружество Родопея в Смолян.

Пускат нови туристически карти на Родопите

В картите ще присъстват привлекателни места като връх Перелик, Орлово око, Момата и други. Ентусиастите, посетили обозначените места, ще се сдобият с печати и награди, както е и при обиколките на стоте национални обекта.

По думите на Сергей Генчев туристическо дружество Родопея не се е отказало от идеята за прибавяне на панорамната площадка Орлово око в списъка на стоте национални туристически обекта.

Той поясни, че въпреки неточности, които са забелязани при някои обекти, за момента няма такъв, който да е отпаднал, за да се заеме мястото му от друг.

От Българския туристически съюз знаят за тези нарушения и като отпадне някой от тези обекти, ще бъде включена панорамната площадка Орлово око, каза Генчев.

От Родопея коментираха и въпроса с цялостното асфалтиране на пътя Ягодинска пещера – Буйново – Кожаре, което тече в момента. Те не скриха, че ремонтната дейност създава неудобство за туристите, тъй като движението по тесния път е възпрепятствано от присъстващите там машини.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати