Фалит на руски туроператор остави 185 туристи на улицата

18.07.2014

Един от най-големите туроператори в Русия НЕВА обяви фалит. Новината изненада неприятно близо 6000 клиенти на компанията, които се намират зад граница на почивка в България, Турция, Хърватия и Италия.

Клиентите на НЕВА масово недоволстват, че хотелите, в които са настанени и за които са предплатили, масово им искат пари или ги канят любезно да освободят стаите. Такъв е казусът със 185 руски туристи в Албена, клиенти на НЕВА.

Албена туристи

Руснаците, сред които 118 възрастни и 67 деца, са били уведомени от ръководството на курортния комплекс, че трябва да напуснат или сами да си доплатят за почивката.

Туристите са получили уверение, че хотелът ще прояви разбиране и търпеливо ще изчака изпращането на необходимите средства за тези, които все пак ще останата. Останалите гости трябва да освободят стаите най-късно днес (18-и юли).

Туристите са уведомили руското консулство за проблемите си, откъдето са им обещали пълно съдействие. Проблемът е, че според руската страна туристите не дължат нищо на българските хотели.

По думите на вицеконсул Тюрина „хотелиерите нямат договор с туристите. Те са знаели, че ще им се плати след предоставянето на услугата, но въпреки това са приемали туристите. Сега да се разправят с туроператора-длъжник, а не с туристите, които са си платили почивката“.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати