Морето пустее, цените падат в разгара на сезона

21.07.2014

Родните морски курорти отчитат отлив на туристи в пика на сезона. Това ги принуди да свалят цените за нощувки. В сайтовете за групово пазаруване и пълно с оферти на хотели, които предлагат почивка с 50 процента намаление. Желаещи да се възползват от примамливите предложения липсват.

По данни на статистиката в момента всяко пето легло в курортите по Южното Черноморие стои незаето. Хотелите са заети на 60-70 процента и то в средата на юли, когато по правило морето се пука по шевовете от туристи и заетостта е на 100 процента.

Празен плаж

Отлив на туристи регистрират и курортните селища на Северното Черноморие. Хотелиери в Балчик и Албена масово се оплакват от анулирани резервации на туристи от Румъния, България и Русия.

Причините за по-ниския туристически интерес към родното море на няколко. На първо място е лошото време и наводненията, които подплашиха голяма част от летовниците.

Влияние оказва и кризата в Украйна – отчита се намален интерес от страна на и на руснаци, и на украинци. По—малко тази година са туристите и от западноевропейските страни.

Западняците, които все пак са решили да хванат тен на родното Черноморие, непрекъснато се оплакват от дъждовното време и настояват да получават отстъпки и компенсации за провалената почивка.

Според родни експерти туристите имат право на такива компенсации само ако слънчевите дни са били обещани предварително от офертата на хотела.

Хотелиерите се заканват да направят молебен срещу дъжд и дори да дадат курбан за хубаво време, за да вържат сезона.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати