Майстори на гайдата ще се надсвирват в Гела

28.07.2014

От 2-ри до 3-ти август за пореден път в смолянското село Гела ще се проведе неповторимото надсвирване с гайди, което през последните 12 години се превърна в традиция. Очаква се и тази година събитието да бъде посетено както от професионални гайдари, така и от любители на народния музикален инструмент.

Майстори на гайдата ще се надсвирват в Гела

И този път участниците в музикалното състезание ще са разделени в три възрастови групи - до 14 години, от 15 до 20 години и над 21 години, където музикантите ще притежават повече опит.

Най-талантливите от гайдарите ще си тръгнат с награди. Организаторите са предвидили отличия за награда на публиката, награда за най-възрастен и най-малък участник, като общия награден фонд възлиза на близо 2500 лева.

След приключване на същинското надсвирване, гостите на събитието ще могат да изгледат постановка на Родопския драматичен театър Последният пастир, която подхожда идеално на атмосферата.

Програмата ще продължи с награждаване на победителите, както и концерт на фолклорен ансамбъл Манол Радичив от село Гела, заедно с клуб Хоро от Смолян и още веселия. На 3-ти август ще се състои и традиционния събор Илинден, по време на който ще се срещнат местните родове.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати