Кои са най-враждебните градове в света

17.08.2014

Йоханесбург беше определен за най-недружелюбния към чужденците град според скорошна класация на туристическото издание Conde Nast Travelers, съставена благодарение на мнението на хиляди читатели.

Кои са най-враждебните градове в света

Йоханесбург е най-големият град в Република Южна Африка и най-важният промишлен и финансов център на страната. Той обаче не се предпочита от чуждестранните пътешественици, тъй като престъпността в него е прекалено висока.

След него в класацията се нарежда Кан (Франция), където местните хора не са особено приятелски настроени към непознатите. Третото място пък се заема столицата на Русия-Москва, тъй като населението освен, че не говори английски, е и недружелюбно.

Четвърто място в класацията на Conde Nast Travelers се полага на Париж. Изглежда парижаните са известни сред туристите с това, че не желаят да ги упътят.

Кои са най-враждебните градове в света

Още един френски град се е класирал като враждебен и това е Марсилия. Тук основен проблем за туристите се оказват бродещите по улиците джебчии.

Пекин (Китай) заема шесто място, заради мръсните си улици и лошия въздух. След него се нарежда германският град Франкфурт, където според участниците в анкетата местните хора са прекалено неучтиви и студени.

На осмо място по недружелюбност читателите нареждат Милано (Италия), тъй като и тук населението не било от най-добронамерените. Една позиция след Милано се нарежда Монте Карло (Монако), който не се харесва на туристите, защото се пука по шевовете от хора.

Последното десето място в класацията читателите са определили за Насау в Бахамите, който извън туристическата зона не е никак безопасен.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати