Фекални води край Черноморец и Вромос

22.08.2014

Плажуващи сигнализираха, че тръбата, която отвежда фекалните води на курорта Черноморец, за пореден път се е спукала и нечистотиите са изливат в морето край града. По плажната ивица се носи смрад на фекалии и нечистотии.

Има няколко причини за зачестилите аварии на канализационните мрежи по Черноморието. Обикновено при проливен дъжд градската канализация не е в състояние да поеме дъждовните води, защото е тясна, тя прелива и нечистотиите тръгват по улиците.

Празен плаж

Често хвърлени в канализацията предмети, като чаршафи, хавлии, детски памперси и други, са причина за аварии. Но основният проблем, с който се сблъскват морските общини е липсата на достатъчно на брой пречиствателни станции.

Поредният теч на канализацията в Черноморец е спрян, но решението е временно, защото в момента отпадните води не са заустени според правилата, а просто са отведени към залива Вромос.

Кметът на Черноморец Добри Добрев обещава проблема с канализацията на Черноморец са бъде решен окончателно до края на годината, когато се очаква градът да бъде свързан към Пречиствателна станция Созопол.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати