Любов и романтика по релсите

01.09.2014

Най-романтичното превозно средство на света не са частните самолети или луксозните круизни лайнери, както се опитва да ни внуши немската романтична поредица. Според проучване, цитирано от британския вестник Мирър, най-романтичното превозно средство в началото на 21 век е влакът.

Един на всеки десет от анкетираните споделя, че във влака е открил любовта на живота си, а тридесет процента споделят, че напълно непознат човек е направил за тях нещо наистина мило.

Влак

Проучването е показало, че предвижването с влак е не просто романтично, но и доста социално. Близо 40 процента от участвалите в проучването си признават, че са заговаряли други пътници във влага, докато само 11 процента от пътниците в автобусите биха завързали разговор с непознат. Процентът на пътуващите с метро, които биха разменили някоя дума с пътника до себе си е едва 3.

Очевидно железопътната романтика не е подминала и страната ни. Въпреки че през последните няколко години имиджът на Българските държавни железници доста пострада, все повече хора проявяват интерес към т.нар. атракционни пътувания.

През 2013 година са били организирани и осъществени 14 атракционни пътувания с ретро вагони, докато за цялата 2012 година техният брой е бил едва 4. От началото на годината до сега са организирани 8 романтични пътувания и има заявки да още 4.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати