Отвориха обновения Женски пазар

01.09.2014

От днес жители и гости ще могат да се разходят из напълно обновения Женски пазар в столицата. Ремонтът на емблематичното за София тържище стартира още в край на 2012 година.

На мястото на ръждясалите сергии са поставени нови търговски маси, на които вече са подредени в очакване на купувачи свежи плодове и зеленчуци. Пазарът вече разполага и със закрита част, в който има разположени 90 павилиона.

Женски пазар

В павилионите на закрито, които са оборудвани с климатични системи и течаща вода, са разположени занаятчийски работилници, изложбени зали и други.

Пазарът разполага с детска площадка, обособени кътове за почивка, охрана, подземни контейнери за боклуци, както и съвременна система за видеонаблюдение.

Новият модерен облик на Женския пазар може и да се харесва на купувачите, но продавачите се оплакват, че новата визия на тържището върви и с по-висока цена на търговските площи.

От Столична община обясниха, че цените започват от 40 до 60 лева за квадратен метър, отдават се на конкурсен принцип и печели най-високата предложена цена.

Реконструкцията на Женския пазар засегна и собствениците на имоти в района. От Общината са им издадени предписания да обновят фасадите на сградите, в които живеят, в противен случай ги грозят глоби до 10 000 лева.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати