Заснеха азиатски сървайвър в смолянско село

09.09.2014

В продължение на десет дни малкото смолянско село Момчиловци се отърси от пасторалния си образ и стана площадка на напрегнато азиатско риалити. Седем млади китайци пристигнаха в родопското село, за да се включат в едно незабравимо приключение в страната на киселото мляко.

След оспорван кастинг от 5000 кандидати бяха избрани само седмина, които трябваше да оцелеят десет дни в напълно непозната обстановка.

Сървайвърите прекараха първите пет дни в домовете на 7 местни семейства, където трябваше да навлязат в ежедневието на домакините си.

Доене

Състезателите, по професия студент, журналист, кулинар и др, трябваше да вадят картофи, да доят крави, да цепят дърва, да косят сено, да готвят местни специалитети и дори да плетат.

След това участниците в риалитито бяха премесени в обща къща, където трябваше да се справят сами. С минимален общ бюджет, но без преводач, те трябваше да се справят с живота в българското село Момчиловци.

Неслучайно селото е избрано са снимачна площадка на състезанието. Името на Момчиловци е известно в Китай основно заради едноименното кисело мляко, което е тотален хит в Китай.

Киселото мляко се произвежда в азиатската държава благодарение на българската закваска, а форматът е един от начините за допълнителното му популяризиране сред 1/5 от населението на Земята.

4
Общо 3 гласували
5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати