Десетте най-безопасни за живеене страни в света

24.09.2014

Човек не може да избере къде ще се роди, но може да избере къде да живее. Няма човек, който да не иска да живее в държава, където няма природни бедствия, тероризъм, битова престъпност, насилие по улиците и други, но все по-малко страни в света могат да отговорят на тези критерии.

Все пак има държави, където нивото на насилие и престъпност е достатъчно ниско, а качеството на живот достатъчно високо, че да ви се прииска веднага да си съберете багажа и да се преселите там.

Осака през нощта

Очаквано за мнозина на първо място като най-сигурно място за живеене в света е Япония. Страната на Изгряващото слънце има ниво на безопасност 86.89 от 100 възможни.

Там нивото на престъпност е 13.11, което е едно от най-ниските в световен мащаб. Основна причина за това е културата на японците. Местните никога не биха се включили в дейност, която би донесла срам за нацията им.

На второ място по безопасност се нарежда Тайван с индекс 83.47. Страната се слави с изключително ниски нива на насилствени престъпления и грабежи, а местното население е приятелски настроено и гостоприемно към туристите.

В топ три на най-безопасните места за живеене попада и Хонконг. Бившата британска колония има ниво на престъпност 16.57, което е доста под тази на САЩ или на европейските държави.

В класацията, която е изготвена по данни на статистически доклади на Федералното Бюро за разследвания на САЩ, попадат още Южна Корея, Обединени арабски емирства, Малта, Люксембург, Грузия, Бахрейн и Сингапур.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати