София беше избрана за Европейска столица на спорта

14.10.2014

София беше избрана за Европейска столица на спорта за 2018 година на заседание на Оценителната комисия на ACES Europe, се похвалиха от Столична Община.

Българската столица е била избрана пред останалите кандидати, заради развитието на спортни политика с добри съоръжения, спотрни програми и активности, пояснява президентът на ACES Europe Джа Франко Лупатели.

София

Лупатели обяви София за добър пример за всички, които чрез спорт се стремят към подобряване на здравословния начин живот, интеграцията и образованието.

За да оценят условията и възможностите за спорт в българската столица пристигна оценителна комисия, която се запозна с програмата за развитие на спорта в София.

На финала София се изправи срещу Марсилия. Двата града получиха равен брой точки, но френската кандидатура надделя заради по-ранната си кандидатура и беше обявена за Европейска столица на спорта за 2017 година.

Съгласно член 22 от Общите правила на организацията обаче при близки или равни резултати финалистите получават титлата в две последователни години и София беше обявена за победител в надпреварата за 2018 година.

Родната кандидатура беше подкрепена от редица български олимпийски и световни шампиони.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати