Новият Екомузей в Русе – хит сред туристите

07.11.2014

Новият Екомузей в Русе се превърна в истински хит сред туристите. Само в рамките на един месец той е бил посетен от над 8000 души. Само за сравнение толкова хора са посетили Пантеона на възрожденците, но за една календарна година.

Опашки от туристи, желаещи да разгледат атрактивният музей, са се извили в първите седмици след официалното му отваряне. В момента средният брой туристи, които посещават музея дневно, е 300 души.

Дете и динозавър

Първият по рода си Екомузей в България отвори врати в Русе на 28 септември. Той е разположен на четири етажа с обща площ 2400 квадратни метра. В него са изложени главно експонати на животински видови, обитавали региона на Русе и Лом от древността до днес.

Музеят притежава голяма колекция от вкаменелости на възраст няколко милиона години, в т.ч. кости от мамути, обитавали земите ни в праисторически времена.

Безспорно най-впечатляващият експонат е единствената изцяло запазена долна челюст от мамутус романус – примитивен вид мамут, обитавал земите ни преди 3 милиона години.

Хит сред посетителите е гигантският аквариум с обем от 65 000 литра с дунавски риби. В него плуват над 35 различни вида сладководни риби като шаран, бял амур, толстолоб, щука, сом и др.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати