Шуменец разгледа Европа на колело

09.11.2014

Нашенец си спретна невероятно пътуване. Венцислав Илиев от Шумен измина хиляди километри с велосипеда си и се озова до най-северната точка на Европа-нос Нордкап, съобщава БНТ.

Шуменец разгледа Европа на колело

Красотите, покорили сърцето на младия мъж, той показва в своята изложба, наречена На север от 60-ия паралел.

Вълнуващото приключение на шуменеца продължило общо 83 дни. През това време Венцислав Илиев е изминал общо 10 204 километра и е разгледал 15 страни. По време на пътешествието си ентусиастът е имал удоволствието да види най-разнообразни природни картини. Най-запомнящ за него обаче е моментът, прекаран в Норвегия, тъй като се озовал там по време на белите нощи.

Нашенецът е безкрайно щастлив от постижението си, тъй като е имал възможност да разгледа Европа под ъгъл, непознат за повечето туристи. Той получил любопитни сведения за историческите места, сградите и събитията не от екскурзоводи, а от местното население, което го посрещало приятелски навсякъде.

Другата причина за радостта на Венцислав Илиев е това, че по време на своето пътешествие той е срещал и други ентусиасти като него, които правели всичко възможно да сбъднат мечтите си.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати