Берлин е най-добрият град за забавления

12.11.2014
Берлин

Най-добрият град за забавления в света е немската столица Берлин. Същевременно това е градът, където се сервира и най-евтината бира, показва изследване, цитирано от в. Дейли мейл.

Изследването показва, че Берлин е най-добрият град за млади хора. На второ място в това отношение е Лондон, следван от Париж и Ню Йорк. В челната десетка попадат още Токиo, Хамбург, Рим, Виена, Барселона и Истанбул.

Показателно е, че 25 години след падането на Берлинската стена градът е смятан за най-добър за онези туристи, които искат да се забавляват и да си изкарат приятно.

Проведеното изследване е оценявало 1800 града в отношение като качества на ресторанти и барове, забавления за възрастни, магазини и музеи. Лондон е оценен като най-добрият град за клубове и концерти.

Бира

Берлин повежда решително в категорията за най-евтина бира, а Токио е на първо място по барове и магазини. Банкок заема първото място в категорията забавления за възрастни, Москва оглавява категория музеи, а Буенос Айерс е на първо място по отношение на спортни събития.

Интересен факт е, че градове, които традиционно са възприемани за парти центрове, каквито са Лас Вегас, Амстердам и Рио де Жанейро, остават значително по-назад в класацията.

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати