Балкански форум Go2Balkans ще привлича туристи

20.11.2014

Първият туристически форум за балкански страни Go2Balkans ще се проведе в София на 26 ноември. Участие във форума ще вземат над 100 туроператори, асоциации, общини, фирми и хотелиери.

Туристическото изложение ще бъде открито от министъра на туризма Николина Ангелкова. Събитието е финансирано и организирано от Go2Balkans – обединение на членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

Бачковски Манастир

Основните пазари, върху които ще се съсредоточи изданието, са Азия, Северна и Южна Америка, както и Европа. Идеята е участниците да обменят нови идеи и контакти, чрез които да успеят да наложат Балканите като привлекателна дестинация.

Мотото на събитието ще бъде Балканите – природа, история и култура. В предлаганите продукти ще бъдат представени възможности за културен, еко, ски и приключенски туризъм.

Сърбия, Черна гора, Хърватска, Словения, Албания и Македония правят редица на брой комбинирани програми и маршрути.

Целта е България да се присъедини към тях, а с прибавянето на Румъния, Гърция и Турция възможностите за балкански туристически маршрути стават много.

Един от главните приоритети е нашата страна да бъде включена в общи балкански маршрути, но не само като транзитна дестинация, а като основна част на туристическите пакети.

България трябва да се превърне в място, където туристите ще искат да отседнат за поне 2-3 денонощия.

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати