Рекламират малко познати дестинации у нас

27.01.2015

Министерството на туризма стартира кампания за насърчаване на вътрешния туризъм у нас. Рекламната кампания на стойност 2 милиона лева ще се фокусира върху 50 малко познати или известни туристически обекта, които са подходящи за целогодишни еднодневни или уикенд почивкa. Кампанията ще се финансира със средства от Оперативна програма Регионално развитие.

С този ход Министерството на туризма цели да повиши информираността на българите за родината им, за нейните целогодишни дестинации и скрити природни дадености. Очакванията са по този начин да се провокира интереса на българите към почивки у нас вместо в чужбина, като по този начин се компенсира донякъде отлива на чуждестранни туристи от зимните и летните ни курорти.

Драгоманското благо

Рекламната кампания ще стартира още следващата седмица с пускането на рекламен клип за три малко познати природни забележителности. Във фокуса на клипа са Каменните гъби, крепостта Неутзикон и Драгоманското блато.

Предвидено е да има още печатна, интернет и външна реклама, които предстои да бъдат пуснати допълнително. В подкрепа на кампанията ще има и 30-минутно телевизионно предаване, което ще се излачва в национален ефир.

Рекламната стратегия на Министерството на туризма повдигна някои въпроси още преди да стартира официално. Официално представеният клип за първите три обекта беше посрещнат с противоречиви отзиви, като особено силно впечатление на присъстващите е направила цената за изработката му – 40 хиляди евро за 30 секунди.

Проверка на репортери на БиТиВи показа, че дори най-близката до София забележителност – Драгоманското блато, е трудно откриваема. Тя не е обозначена на картите, няма табели, които да указват пътя към нея, а на самия обект липсва всякаква инфраструктура.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати