Българите се запалиха по круизния туризъм

30.01.2015

Все повече българи избират да се отдадат на круизна почивка сами или със семейството си. По данни на Българското круиз общество през 2014 г. 10 000 сънародници са били пасажери на круизен кораб, като в тази бройка не са включените децата, които са били настанени заедно с родителите си.

Круизен кораб

Очакванията за 2015 г. са броят на българите, решили да пътешестват с кораб, да се увеличи с 10-12 процента.

Ръстът на интерес към круизните пътешествия може да отбележи лек спад през следващата година, се опасяват туроператори. Като причина за това изтъкват силния долар и рекордното му поскъпване спрямо еврото, което прави почивките с кораб изключително изгодни за жителите на САЩ.

Това ще доведе до конкуренция между туристите и родните пътешественици ще трябва да се борят с нарастващия брой пасажери от САЩ, за да си намерят място на круизен кораб по най-предпочитаните европейски морски маршрути в Средиземно море, Канарски острови, Балтийско море или норвежки фиорди.

От друга страна, повишения интерес към круизите мотивира круизните компании да търсят начини да задържат и увеличат броя на гостите си. Конкуренцията между тях доведе до повишаване на качеството на услугите, които се предлагат на пасажерите.

На круизните кораби вече се поставят хитови мюзикъли, играни в Бродуей. Предлага се високоскоростен интернет, гъвкава организация на храненията, голямо разнообразие от ресторанти, в които се предлагат различни кухни, повече каюти за соло пасажери и др.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати