Откриват самолетна линия София-Калкута

11.02.2015

Родна частна авиокомпания ще бъде оператор по новооткрита самолетна линия между София и Калкута. Полетите между българската столица и Калкута са поверени на авиопревозвача BH Air, който спечели правото да обслужва линията след проведен конкурс.

Новата самолетна линия е в резултат на двустранна междуправителствена спогодба между двете държави, която беше подписана миналата година.

Самолет в небето

Съгласно договора, сключен с BH Air, първите редовни самолетни курсове до Калкута трябва да станат факт в срок от 6 месеца след влизането в сила на акта за назначаването на оператор.

Авиокомпанията BH Air е създадена през 2001 г, за да обслужва туроператора Балкан Холидейс.

През годините се е занимавала основно с авиазионен превоз на пътници чрез чартърни полети и отдаване на самолети под наем. През летния сезон BH Air изпълнява чартъри до Великобритания, Холандия, Белгия, Дания и Италия.

Откриването на директна въздушна линия между София и Калкута ще доведе до увеличаване на потока от пътници от и за България, ще засили икономическите връзки и стокообмена с най-бързо развиващата се икономика в света – индийската, и ще доведе у нас повече туристи, са очакванията на правителството.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати