Вход свободен в музеите в София и Стара Загора, пешеходни турове в Търново

27.02.2015

Музеите в София и Стара Загора обявиха вход свободен за посетители по случай Националния празник на България. Широко отворени ще бъдат вратите на Регионалния исторически музей в Стара Загора.

Посетители ще могат да разгледат безплатно праисторическата сбирка в музея Неолитни жилища, както и да посетят архитектурния комплекс Музей на религиите.

На второ и трето експозиционни нива на музея през целия ден ще бъдат прожектирани филми, посветени на саможертвата и героизма на българските и руски войски по време на Руско-турската освободителна война.

Света София базилика

Четвъртото експозиционно ниво е запазено за най-малките посетители на музея. Там малчуганите ще могат да се включат в ателие за оцветяване на опълченски униформи и изработване на знамена.

С вход свободен ще почетат празника и общинските музеи и галерии в столицата. На 3 март безплатно ще може да посетите Софийската градска художествена галерия, галерия-музей Дечко Узунов, музея под базиликата Света София, парк музея Врана и столичния зоопарк.

Приятна изненада за жителите и гостите на Велико Търново готвят от Регионалния исторически музей. По случай светлия празник музеят организира безплатни пешеходни турове с беседи.

Обиколките на историческите забележителности на града ще преминат под надслов Те загинаха за нашата свобода.

Туровете са с начален час 10.30 до 12.30 и ще се движат по два маршрута – южен и северен. Началната точка и на двата тура е площад Цар Асен I, а крайната – паметникът Майка България.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати