Ryanair се отказа от евтините полети до САЩ

20.03.2015

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че се отказва временно от плановете си за развитието на трансатлантическите полети. Съобщението идва само два дни, след като десетки медии разпространиха съобщението, че бордът на директорите на компанията е одобрил плана за евтини трансокеански полети, информира Би Би Си.

Официалното изявление на компанията гласи, че не е бил разглеждан или одобряван какъвто и да било проект за трансатлантически полети и компанията не възнамерява да го прави.

Летище самолет

Този понеделник (16 март) компанията обяви, че бордът на директорите и одобрил план за пускане на нискотарифни полети от Европа до САЩ в рамките на следващите пет години, като предполагаемата цена на билетите стартирала от 15 долара.

Ryanair планирал да обслужва линии между 12-14 европейски града и приблизително същия брой американски градове.

Трансокеанските полети от Европа до САЩ се обслужват основно от големи авиокомпании като Бритиш еъруайз и Америкън Еърлайн.

Преди две години друга нискотарифна компания - Norwegian Air Shuttle стартира полети до САЩ. Те станаха причина компанията да обяви първата си загуба за последните осем години.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати