Вдигат най-високия небостъргач в спа курорт в Алпите

26.03.2015

Швейцарски предприемачи имат планове да построят най-високия небостъргач в Европа. Плановете са той да бъде издигнат не в центъра на Женева или Берн, а в отдалечен Спа курорт, разположен в швейцарските Алпи.

Малкото градче Валс, в което живеят едва 1000 души ще стане дом на новото архитектурно чудо, което според първоначалния замисъл ще се издига на над 310 метра височина.

Швейцарски Алпи

Небостъргачът всъщност ще представлява луксозен хотел, в който да отсядат платежоспособни гости от Близкия изток и Азия. В хотела ще има поне 100 апартамента, като цената за нощувка в най-евтиният ще бъде поне 1000 швейцарски франка на вечер, а най-скъпият – 25 000, информира БГНЕС.

Проектът ще бъде представен официално тази седмица в Цюрих, но още с обявяването му, той беше подложен на сериозна критика от страна на експерти, които предупреждават, че издигането на небостъргачи в Алпите е безумна идея.

В крайна сметка решението дали в Алпите ще бъде построен небостъргач или не е в ръцете на жителите на Валс, които ще решат това на местен референдум.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати