Младежи поставят аптечки на Витоша

06.04.2015

Двама младежи от софийския планински клуб за достъпна планина са решили да поставят аптечки на Витоша. Идеята принадлежи на Димитър Петров и Александър Алексиев, които са опитни планинари.

Първа Помощ

Младежите планират да поставят аптечки с комплекти за първа помощ, в които има превързочни материали за обработка на рани, както и различни обезболяващи, на най-посещаваните места на Витоша.

По принцип по-опитните планинари задължително носят в раницата си подобни комплекти, защото инцидентите в планината не са рядко явление, но обикновените туристи рядко се подготвят.

Аптечките ще бъдат достъпни за всички и всеки, който има спешна нужда от бинт или лейкопласт, ще може да ги ползва. Авторите на идеята призовават туристите, възползвали се от тях, при следващото си посещение да възстановят запасите, за да има и за други закъсали планинари.

Аптечките и комплектите, които предстои да бъдат монтирани в планината този юни, вече са готови. Остава само да се изберат местата, на които да бъдат монтирани. Това ще стане чрез гласуване в интернет страницата на организацията до 15 май.

Иницативата на Димитър и Александър е част от кампанията Уважавай планината.

3
Общо 3 гласували
5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати