Гей светофари в центъра на Виена за Евровизия

12.05.2015

Гей светофари бяха поставени в центъра на Виена във връзка с престоящия конкурс Евровизия, на който австрийската столица ще бъде домакин тази година.

Тематичните нестандартно ориентирани светофари са програмирани за показват червени или зелени мъжки или женски хомосексуални двойки вместо стандартните единични и половонеутрални фигурки.

Гей светофар
Снимка: Reuters

Гей светофарите са монтирани основно в централната част на града и вече се радват на голяма популярност.

Според австрийските власти инициативата може да донесе двойна полза на града – от една страна тя представя Виена като широко скроен град, който не дискриминира хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

От друга страна необичайните символи привличат вниманието на водачите на МПС и пешеходците, като по този начин могат да допринесат за намаляване на броя на произшествията. Дали и доколко гей светофарите са допринесли за пътната безопасност ще се разбере в края на кампанията.

Австрия спечели домакинството на тазгодишното издание на песенния конкурс Евровизия, защото нейният представител на миналогодишното издание – травеститът Томас Нойвирт, станал известен като брадатата дама Кончита Вурс, го спечели.

4
Общо гласували: 2
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати